BHV cursus

BHV cursus

Het is overal verstandig om een BHV’er op de vloer te hebben. Of dit nu op het werk is, in een vrijwilligersorganisatie of bij een sportclub. Het staat voor bedrijfshulpverlener of bedrijfshulpverlening. Iedereen kan BHV’er worden, je hoeft enkel een BHV cursus te volgen. Bijvoorbeeld bij G4S veiligheidstrainingen. Op deze website vind je alle informatie over de BHV cursus opties van G4S. Zij geven trainingen en cursussen op alle gebieden van veiligheid en gezondheid. Waaronder dus een BHV cursus.

Basis BHV cursus

Er is niet één BHV cursus, hoewel je natuurlijk simpelweg kunt kiezen om een basis BHV cursus te volgen. Zo’n cursus kost weinig en kan ook door je werkgever betaald worden als deze wil dat jij een BHV cursus volgt. Een basis BHV cursus duurt slechts twee dagen en behandelt ook de AED. Dit is de defibrillator. Je leert dus hoe deze werkt en hoe je hiermee om moet gaan. Een defibrillator wordt gebruikt wanneer iemand een hartstilstand heeft en is cruciaal in de eerste minuten om iemand zijn of haar leven te kunnen redden. 

BHV cursus

Jaarlijkse herhaling BHV

Wanneer je een BHV cursus hebt gedaan en een BHV certificaat hebt gehaald, is het ook zaak dat je je kennis en expertise op peil houdt. Je certificaat is dus niet tot in de eeuwigheid geldig. Daarom wordt er ook een BHV herhaalcursus aangeboden. Deze herhaaltraining voor de BHV cursus is bedoeld voor mensen die al eerder een BHV cursus hebben afgerond en wordt bij voorkeur jaarlijks gevolgd. De herhaalcursus duurt maar één dag en is voldoende om je weer op de hoogte te brengen en je kennis terug naar boven te halen van je BHV cursus.