Het nut van schuttingen

schutting den bosch

Het plaatsen van een schutting rond je tuin biedt diverse voordelen. Zo houdt een schutting zonder meer veel wind tegen. Daardoor wordt vertoeven in je tuin een stuk aangenamer, met name in de herfst en de lente. Verder kunnen schuttingen een geluiddempend effect hebben. Een schutting biedt bovendien een scala aan mogelijkheden om je tuin verder aan te kleden. Nagenoeg alles kun je aan een schutting bevestigen. Maar de belangrijkste reden waarom men een schutting neemt is meestal toch wel de privacy. Voorbijgangers kunnen namelijk niet een beschutte tuin in kijken. Koop je een schutting in Den Bosch of een van de andere grote steden in Nederland, dan doe je dat waarschijnlijk bij een tuincentrum of een andere specialist. Deze kan je schutting ook komen plaatsen.

schutting den bosch

Welke schuttingsoorten zijn er?

Schuttingen zijn meestal gemaakt van hout. Het gunstige prijsniveau, de fijne look en de warme uitstraling maken van hout het ideale materiaal om schuttingen van te maken. De volgende soorten hout worden het vaakst gebruikt:

– hardhout
– vuren
– grenen
– Douglas

Een andere populaire materiaalsoort voor schuttingen is composiet. Hét ultieme voordeel hiervan is dat het erg onderhoudsvriendelijk is. Alle materiaalsoorten hebben ook weer hun eigen modellen. Genoeg te kiezen dus!