Je huisdier verzekeren

Als je een huisdier aanschaft denk je niet meteen aan een verzekering. Ook je huisdier kan (chronisch) ziek worden en dan kunnen de kosten flink in de papieren lopen. Om er zeker van te zijn dat je de rekening kan betalen is het handig om een verzekering af te sluiten. Als eigenaar van een huisdier zal je waarschijnlijk toch de beste zorg voor je huisdier willen kunnen hebben. Een huisdierenverzekering is vooral verstandig als het om dure ingrepen gaat. Denk aan een operatie. Hopelijk hoef je nooit gebruik te maken van de verzekering. Wanneer er wel een dure ingreep is ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten. Wanneer je dit niet voorkomt kan je achteraf denken dat het zonde van je geld was. Bij jezelf sluit je ook een verzekering af en ga je er niet van uit dat je ernstig ziek wordt. 

Huisdier verzekeren of sparen

Veel mensen vinden een huisdierenverzekering duur en denken dat de verzekeraar toch niet gaat uitbetalen. Het geld wat je aan premie kwijt bent kan je beter in een spaarpot stoppen of op een spaarrekening. Mocht er onverhoopt toch wat gebeuren dan kan je hiervan de rekening betalen. Tuurlijk is het goed om van te voren te bedenken of je een verzekering voor je huisdier wilt afsluiten. Vaak sluit je een verzekering af voor gevallen waarin je vaak zelf niet in staat bent om de kosten te betalen. Het zal zeker zo zijn dat je aan het einde van de rit meer betaald aan premie dan dat de verzekeraar heeft uitgekeerd. Dit betekend dan wel dat je huisdier niet ziek is geweest. 

Wanneer je wel pech hebt met je huisdier ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten

 Van te voren weet je niet of je huisdier gezond blijft. Als dit zo is ben je natuurlijk goedkoper uit om je dier niet te verzekerd te hebben. Wanneer je huisdier wel een ziekte oploopt kan je voor financiële verrassingen komen te staan waar je niet op staat te wachten. Heb je besloten om verzekering af te sluiten dan wil je natuurlijk wel de goedkoopste dierenverzekering. Een premie voor bijvoorbeeld een hond dan kan je deze al afsluiten voor ongeveer €10,00 per maand (als deze in het eerste levensjaar is afgesloten). Een hond wordt gemiddeld 12 jaar oud dan heb je €1440,00 betaald over zijn gehele levensduur. 

Schrikdraad kopen? Dat doet u bij Nedlandic!