Last van onderrug door verkeerde houding

Last van onderrug, heb je dat weleens gehad? Je merkt het gelijk ’s morgens bij het opstaan of nadat je lang geconcentreerd hebt gewerkt zonder dat je van houding bent veranderd. Hoe ontstaat last van je onderrug?

Verkeerde zithouding

Naast medische klachten als scoliose, stenose en dergelijke, komt veel rugpijn door een verkeerde zithouding. Bureaustoelen zijn vaak ergonomisch gevormd, maar als de stoel verkeerd afgesteld staat, kun je alsnog een verkeerde zithouding hebben. En hoe zit je thuis op de bank? Lig je meestal meer dan dat je zit? Dat geeft irritatie en spanning tussen je ruggenwervels, en lijdt uiteindelijk tot pijnlijke klachten.

Logo footlogicsVerkeerde stahouding en/of looppatroon

Door een verkeerde stahouding en door een verkeerd looppatroon ontstaat er ook spanning en irritatie tussen je ruggenwervels. Veel mensen lopen iets voorover gebogen en hebben een holle rug als ze staan. De druk van je lichaam is daardoor niet goed verdeeld, wat zorgt voor pijn.

Verkeerde slaaphouding

Soms rol je je in je slaap in een vreemde houding en word je met een stijve nek wakker. Als je regelmatig in een niet-natuurlijke positie slaapt die je rug belast, kun je ook last van je onderrug krijgen.