Laurier

De gewone laurier wordt ook wel de laurierkers genoemd. De laurierkers is een groenblijvende plant waarvan je het blad niet kunt eten. De gewone variant is wél geschikt voor gebruik in de keuken. Kan als toevoeging worden gebruikt in bepaalde soepen en stoofpotten. Het blad geeft een bepaald aroma af, waardoor je een gerecht krijgt met een extra smaaksensatie.

Afscheiding

Laurier

De Prunuslauriersoort heeft een prachtige uitstraling die vlinders en insecten aantrekt. Een snelle groeier, die ook vrij breed kan worden. De Portugese variant heeft donker blad en de Rotundifolia heeft een zeer sterke groei. De Novita daarentegen heeft een hoog opgaande groei met groot, glanzend blad. De meeste bomen van de lauriersoort, kunnen een hoogte van 3 à 4 meter bereiken.

Haagplanten

Een van de meest populaire haagplant is de laurier. Je hebt 2.5 à 5 stuks per strekkende meter nodig om een mooie volle haag te krijgen. Het zijn snelle groeiers zodat je met 2 seizoenen al helemaal privé in je tuin zit. Laurierhagen zijn allemaal wintergroen dus het hele jaar door een groene erfafscheiding. Bomenenzo.nl heeft rechtstreeks uit eigen kwekerij, tegen scherpe prijzen, een brede voorraad planten en struiken die geschikt zijn om een haag mee aan te planten. Kijk voor alle informatie over bestellen etc. op de website