NEO is een grote speler op de cryptomarkt met een flink team van ontwikkelaars en behoorlijk veel samenwerkingen. NEO is de nieuwe naam voor de blockchain en bijbehorende cryptocurrency welke voorheen bekend stond als Antshares.

NEO is een currency welke zich vooral richt op China en andere Aziatische landen, maar gaat ook behoorlijk snel naar de westerse landen.

Online NEO kopen bij Bitvavo

NEO heeft een sterke focus op de mogelijkheid voor het vastleggen van slimme contracten. Deze functie zorgt ervoor dat je geen externe partij meer nodig hebt voor het handhaven van afspraken.

NEO heeft al vele samenwerkingen op zijn naam staan in Azië, waaronder samenwerkingen met Microsoft China, Alibaba, de Chinese regionale overheid, en Japanse ministeries. Om transacties uit te kunnen voeren, is een token genaamd ”GAS” ontwikkeld.

Die kunnen worden gemaakt uit NEO munten als zogenaamde ”brandstof” voor het platform. De informatie op de Ethereum blockchain is niet definitief omdat die zogenaamd ”geforked” kan worden. Bij NEO kan dit niet. Dit betekent dat iedereen er vanuit kan gaan dat de informatie op de blockchain van NEO permanent is.

Bron: NEO kopen