Paard of familie?

Het huisdier is voor veel mensen niet alleen een dier wat ze gekocht hebben op een zonnige zondag. Misschien herken je dit zelf ook wel. Een huisdier is een deel van de familie wat is geadopteerd door jou en je familie. Het dier loopt rond je voeten, kijkt je verwachtingsvol aan bij het etensbakje en komt tevreden naast je liggen als het harige familielid is voldaan met eten, liefde en spelletjes. Maar je denkt zeker alleen dat huisdieren in huis passen? Nee zeker niet. Er is een ander soort dier wat inmiddels de aandacht heeft gekregen met de bijbehorende sport. Namelijk paarden! De ruitersport is in de afgelopen decennia enorm gestegen door de grotere toegankelijkheid van het edele dier. Vroeger was het namelijk zo dat paarden of in bezit waren van rijkere binnen de samenleving, of voor boeren. In welke sociale klasse maakt niet uit, alle paarden hebben een ding nodig: hooiruiven van www.nedlandic.nl.

Gestegen populariteit 

De gedaalde kosten voor het dier betekent niet dat het hebben en onderhouden van een paard goedkoop is. Zoals de paardenliefhebbers waarschijnlijk wel weten hoef je tegenwoordig niet van adel te zijn of een legerofficier om een paard te berijden, maar je kan ook geen vuilnisman zijn. Een paard is één met de ruiter en vraagt constante aandacht en verzorging. Om die reden besluiten ruiters om over te gaan tot de ruitersport. Zo doen sommigen het voor de lol, maar andere ruiters doen het voor het geld. Om hier mee te trainen maken relatief veel paardenfans gebruik van een hindernis voor springpaarden bij Nedlandic om de kwaliteiten van hun ”staldier” te optimaliseren en klaar te stomen voor de race. Benieuwd naar verdere informatie over de ruiterij? Lees verder!

De ruiter

Toch is het trainen van de loyale kompaan niet genoeg. Het dier is dan ook niet zomaar een auto die je even pakt om een stukje mee te rijden. Dit is veel specialer! Het paard staat in principe constant in de garage en vergt dan ook constante verzorging naast alle aandacht en liefde waar jij voor hebt gezorgd. Zo heeft het edele dier gepast eten nodig vol met voeding en vitaminen om de races mee te winnen, maar ook zoiets simpels zoals water uit de drinkbakken van www,nedlandic.nl, iets waar mensen niet vaak over nadenken. Het lijkt dan ook zo vanzelfsprekend dat je er niet eens bij stil staat als je er langs loopt. Toch is het iets waar een beginnende ruiter rekening mee moet houden na het uitkiezen van het perfecte dier. Want alleen met de juiste voeding en beweging blijft het paard perfect. Zie het adopteren van een paard dan ook niet als een hobby, maar aanschouw het paard net als een huisdier als een familielid.