Spiegelhuizen

Heb jij er ooit van gehoord? Een spiegelhuis? Ik namelijk niet. Maar toen ik een verschillende afbeeldingen van deze huizen zag, was ik erg onder de indruk. Een huis dat aan de buitenkant bijna alleen maar uit grote spiegels bestaat, een tof concept toch?

Architectuur

De structuur van een spiegelhuis laat het zo lijken alsof het huis opgaat in de omgeving waar het staat. Als deze bijvoorbeeld in een bos staat, zal deze de bomen in de omgeving reflecteren en het zal dus enigszins lijken alsof het spiegelhuis op in de natuur gaat. De weerspiegelende oppervlakte zijn uiteraard niet uit glas gemaakt, dit zal het huis namelijk erg breekbaar en kwetsbaar maken. Het zijn platen van kunststoffen met weerspiegelend materiaal. Ook is het materiaal zo gemaakt dat er nauwelijks doorheen is te kijken van buitenaf, geen pottenkijkers dus!

De prijs

Je kan het al wel raden, maar een spiegelhuis kan erg in de kosten oplopen en daarom komt je al snel in de buurt van 6 nullen  om een desbetreffend huis te betalen in Nederland. Uiteraard hangt de prijs erg af van de grootte en omgeving van het huis en een vaste prijs is dus niet vast te stellen voor zulke huizen. Wel is het zo dat de buitenkant vaak van duurzaam materiaal wordt gemaakt en dus ecologisch goed is. Dit zorgt er dan weer voor dat de totaalprijs omlaag gebracht kan worden.

Waar?

De huizen zijn echter erg zeldzaam in Nederland dus je zal er niet snel eentje tegenkomen. Ook in het buitenland zijn er niet veel spiegelhuizen vindbaar. De meeste worden ontworpen door architecten om een statement te maken en dus niet per se met de gedachte om kopers te vinden. Uiteraard zijn er altijd wel geïnteresseerden te vinden die graag zouden willen leven en betalen voor een spiegelhuis. Zou jij er graag in eentje willen wonen?