Wat heb je nodig als je een hondenasiel wil starten?

Honden zijn de mens zijn beste vriend en daarom willen steeds meer mensen een hond. Maar niet elke locatie is geschikt om een hond in te laten opgroeien en ook niet iedereen kan voor al zijn puppies een baasje vinden wanneer zijn hond nageslacht voortbrengt.

Daarom is het belangrijk dat er een plek is zoals een dierenasiel waar honden die nog geen baasje of veilige plek hebben terecht kunnen. Hieronder lees je enkele tips die je kan gebruiken voor als je zelf een hondenasiel zou willen runnen.

Locatie

Hondenkennels zijn een goede optie om honden in te houden. Het hekwerk is zeer robuust en bovendien zijn ze een goede manier om eenvoudig een grote ruimte te creëren voor de honden om in te leven zonder dat ze hieruit kunnen ontsnappen. Ook kan je door de mazen in het hekwerk water en voedsel geven aan de honden zonder dat je in de buurt hoeft te komen voor het geval ze niet goed afgericht zijn.

Met schuifpoorten kan je eenvoudig het hele binnenterrein afsluiten zodat je geen last hebt van personen die ongewenst met de dieren willen spelen wanneer dit niet goed uitkomt. 

Voedsel

Dit is een grote kostenpost maar deze mag zeker niet vergeten worden. Je hoeft niet al het voedsel duur te kopen in de supermarkt maar je kan ook afspraken maken met voedselproducenten die de restjes voedsel die niet geschikt zijn voor de verkoop goedkoop aan jou kunnen doorverkopen. Op die manier verdient de producent nog wat aan de zijn afval en heb jij goedkoop voer.

Wij hopen dat deze tips jou verder helpen bij het managen van je eigen hondenasiel.