Webwinkel paardensport

Moezel

Neem een kijkje in de webwinkel paardensport. Hier vind je verschillende hooiruif toepassingen en artikelen van aesculap. Ook vind je opstaphulp. Paardensport is erg populair bij verschillende mensen. Als ruiter ben je echter niet zoals de meeste andere sporters. Waar een voetballer thuiskomt en zijn spullen in de kast zet, zo kan dat niet bij paardrijden. Wat paardrijden uniek maakt, is het feit dat de ruiter te maken heeft met een levend wezen. Paarden hebben verzorging nodig. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het verzorgen van je paard?

Verzorging van je paard

Ten eerste moet je zorg dragen voor de vacht en de manen van je paard. Dit betekent dat je alles moet doen om de huid en de vacht van het paard gezond te houden. Als je niet genoeg zorg draagt voor de vacht en manen van je paard, dan kan dit een aantal vervelende gevolgen hebben. Ten eerste kan het zorgen voor verschillende, vervelende schuurplekken. Dit komt dan vooral door de rijuitrusting van de ruiter. Hiernaast zal een onverzorgd paard allerlei insecten aantrekken, dit is natuurlijk ook erg onprettig voor het paard. De geur van een onverzorgd paard trekt deze insecten aan. 

Irritaties

Ook kan een paard kampen met verschillende verwondingen. Deze verwondingen zullen alleen opvallen als je je paard ook dagelijks verzorgt. De verzorging betekent hier dan ook een bepaalde controle, controle die je alleen kunt doen als je je paard voldoende verzorgt. Het liefst doe je dit iedere dag. 

Ook is het zo dat de meeste paarden houden van masserende bewegingen. Gebruik hiervoor een borstel of roskam. Stimuleer de bloedsomploop en behandel de spieren. De spieren van paarden kunnen na heftige inspanningen tijdens het rijden nog weleens vastzitten. Zorg ervoor dat je het paard laat ontspannen door deze regelmatig te masseren.  

Tijdens het wisselen van de vacht verliezen paarden vaak veel haar. Dit haar dat zij verliezen tijdens het wisselen van de vacht veroorzaakt vaak veel jeuk en irritatie. Dit is voor het paard zeer onprettig en dagelijkse verzorging van de vacht en de manen helpen om dit te voorkomen. Het is in het belang van de geestelijke gesteldheid van het paard dat deze regelmatig voorzien wordt van de juiste verzorging.